Изпълнители

Боряна Борисова Пантелеева БРИЯНА

Родена е на 26 януари 1985г. в гр. Тутракан, зодия „Водолей”. Завършила е СМУ “Панайот Пипков” в гр. Плевен, специалност “Флейта”. В момента е студентка в Нов български университет, специалност “Поп и джаз пеене”… В периода 1993 г. – 1997 г. има редица участия в турнета на предаването “Като лъвовете”, както и самостоятелни изяви в различни градове. Като ученичка в СМУ “Панайот Пипков” е била включвана в многобройни концерти със самостоятелни вокални изпълнения и като солистка на вокални формации. В този период се изявява и като солистка на представителния хор “Звъника”, на който е лауреат. В сферата на популярната музика е участвала във фестивала “Златна Янтра” в гр. Велико Търново, както и в предаването “Хит минус едно”. След 2004 г. като студентка в Нов български университет има участия в телевизионни музикални предавания, концерти в НДК, като солистка и водеща. Работила е в музикалните програми на следните софийски ресторанти и клубове: “Маската”, “Комити”, “Мистик”, “Горублянско ханче”, “Кошарите”, “Син Сити”, “Биад”, Мелитта” и др. Репертоарът й включва над 300 песни в различни жанрове на български, италиански, испански, руски, английски и френски език.

Весела Маринчева

Весела Маринчева е родена в лекарско семейство, но избира да лекува хората чрез музика. Учи джаз и поп пеене при Етиен Леви и след завършването на Академията получава покана за работа в хотел. Той се намира в Анталия, а собственикът му е толкова богат, че кани Дженифър Лопес, Шакира и други звезди от този ранг да пеят на негови лични празници.

Весела прави пробив на турската клубна сцена, а песента й Lucky Charm („Талисман“) става номер едно на годишните музикални награди в южната ни съседка. Клипът към песента е заснет на Босфора, а певицата е толкова популярна, че на улицата постоянно й искат автографи.

Духова музика "ЗАЕДНО"

През лятото на 2013 година, група младежи водени от идеята за една по-различна музика се събраха и създадоха духова на първо време брас формация в НЧ „Просвета-1920” – Троян. В началото на шега, след това по сериозно, така стигнаха до рожденната дата 08.08.2013 година. По-късно дойде и името „Заедно”, защото се събраха заедно, защото заедно създадоха музиката, за да са заедно винаги, заедно да вървят напред, защото само заедно могат повече. А те са амбициозни, засмяни, имат хъс, желание и дарба да свирят. Те са момчетата които ей така на шега тръгнаха и станаха любимци на публиката. За 4 години имат зад гърба си над 500 градски и национални изяви. Златни медалисти от Национален фолклорен фестивал „Искри от миналото” – Априлци 2014, 2015 и 2016 година, носители на наградата на публиката от Фестивал за духови оркестри и мажоретни състави в Поморие през 2014 година. Нашите момчета с гордост носят името „Троян” и „Заедно” и даряват на хората от положителния заряд, който носят в сърцата си. Днес част от тях са възпитаници на Музикална академия „Панчо Владигеров“ София, друга част вървят натам, но всички заедно продължават по пътя на музиката.